Tijs ter Haar eerste op toernooi in Japan!

Japan Update
Op 14 mei heeft De Korte-judoka Tijs ter Haar de eerste plaats behaald op het judokampioenschap van de stad Kobe in Japan. Tijs woont een jaar in Japan voor zijn studie en traint mee met de judoclubs van twee verschillende universiteiten in de stad. Sensei Chris de Korte, die samen met Sander Looy in Japan is voor een trainingsstage, was ook bij het toernooi aanwezig.
Tijs: “Het was een mooie ervaring om hier in Japan mee te kunnen doen aan een toernooi. Anderhalf jaar geleden scheurde ik mijn kruisband tijdens een judotraining, waardoor ik twee keer geopereerd moest worden aan mijn knie. Sinds ik in Japan aankwam in september vorig jaar heb ik langzaam het judoën weer opgebouwd. Inmiddels train ik al een tijdje weer volle bak en dat heeft vandaag zijn vruchten afgeworpen. De grote hoeveelheid randori’s die we hier in Japan maken hebben ervoor gezorgd dat ik goed voorbereid aan deze wedstrijd begon, met een gezonde knie en alweer een aardig judogevoel dankzij de vele uren op de mat. En het was natuurlijk extra leuk om publiek uit Nederland te hebben! Verder vind ik het leukste aan judoën hier dat iedereen echt wil scoren, zowel in de training als tijdens zo’n wedstrijd probeert men actief om mooie ippons te maken.”
Deel dit bericht: