Daan Knegt in de race richting Parijs 2024.

Daan Knegt was goed opweg in plaatsing richting de Spelen, helaas toch een klein knik in de kabel aldus Daan zelf:

“Het zou een Japans klinkende techniek kunnen zijn als uchimata of osotogari maar semimenbranosus is er eentje van een ander berucht drietal en beter bekend als de Hamstrings en dan vraag je je af; wat heeft dat nu met judo te maken? Nou, het was mijn grootste tegenstander tijdens het laatste kwalificatie toernooi voor Parijs 2024 in Tbilissi.

Afgelopen weken was ik meer op de oefenruimte en behandelbank van de fysio te vinden dan op de Tatami. Blessures zijn onderdeel van de sport en de kalender is dan bikkelhard en tijd voor herstel is er niet en eigenwijs als ik ben hebben de sportarts en de fysiotherapeut gelijk gehad maar desondanks omdat ze ook de drive van topsport begrijpen mij geholpen om mij zo fit als mogelijk naar Tbilissi te laten afreizen.

Helaas ging het in de laatste voorbereiding mis en een klein misstapje was genoeg om de vlammende pijn van de spreekwoordelijke dolk weer te voelen. Het doel van Parijs 2024 zo dichtbij en dan ineens zo ver weg. Pijn en verdriet kregen de overhand maar dan weet je ook weer hoe geweldig mijn coach Danielle is. Altijd op de details maar nu mocht ik balen en zelfs was er soms een traan maar desondanks heeft ze me gemotiveerd om niet direct uit het toernooi te stappen. Dan de loting en ik trof de meervoudig wereldkampioen uit Brazillie en dan zal het ook geen toeval meer zijn dat mijn toernooi nummer 13 was!

Strakke planning om al vroeg op de spinningfiets te zitten om goed warm te zijn. Het opnemen tegen deze kolos van 160kg is in fitte vorm al een hele uitdaging maar vandaag kon ik geen partij maken en met overmacht verloor ik. De kleinste beweging of kracht was zo intens pijnlijk dat het echt en zelfs voor mijn maatstaven onverantwoordelijk was om verder te gaan en zo ging de Grand-prix Tbilissi als een nachtkaars uit.”

Deel dit bericht: