HISTORIE VAN HET DE KORTE SPORT- EN GEZONDHEIDSINSTITUUT

Sinds 1958 is het de Korte Sport- en Gezondheidsinstituut een begrip in Hoogvliet en omstreken. Budo sporten vormde de basis van dit bedrijf.
In 1979 verhuist “De Korte” naar de Middenbaan zuid 402 en opent als eerste in Rotterdam-zuid een fitnessruimte. In het begin ligt de nadruk op kracht training; snel daarna breidt het aanbod van bewegingsprogramma’s zich uit.

Bas en Willem de Korte nemen in 1999 het bedrijf over van oprichter Chris de Korte, waarmee de tweede generatie eigenaar wordt. Bas en Willem investeren voortdurend in pand- en bewegingsaanbod om iedereen de mogelijkheid te geven met plezier en doelmatig te sporten: van medisch fitness tot topsport, van power pump tot tai chi, van kleuter judo tot squash.

In september 2013 heeft Mark van der Ham de dagelijkse leiding overgenomen van Bas en Willem de Korte. Mark is al sinds 1998 in dienst bij het de Korte Sport- en Gezondheidsinstituut. Hij kwam toen de tijd naar Hoogvliet om te judoën, enkele malen wist hij de nationale judo titel te veroveren. Na zijn judo carrière gaat Mark verder als topjudo coach en gebruikt hij zijn kennis en ervaring in de topsport bij de begeleiding van de leden van De Korte Sport- en gezondheidsinstituut.

Deel dit bericht:
Facebook
Instagram
Twitter