Fred Okkerse

Mijn naam is Fred Okkerse en ik ben woonachtig in Hoogvliet.
Toen ik een jaar of 6 oud was ben ik begonnen met Judo bij Chris de Korte in een omgebouwde garage aan de Wilhelm Tellplaats in Hoogvliet. Judo heb ik zo’n 12 jaar gedaan maar door teveel huiswerk van school moest ik destijds stoppen.
In December 1988 heb ik de draad weer opgepakt en ben ik  begonnen met Aikibudo, wederom bij sportschool de Korte. In 1998 heb ik de lerarenopleiding gedaan en in 2000 kwam ik in de gelegenheid om de lessen te gaan geven bij de sportschool waar ik dus al jaren kom.
Zelf train ik 2 keer per week bij Teun Tromp, de leraar die ooit het Aikibudo naar Nederland haalde.
Regelmatig zijn er stages (seminairs, extra lessen) door ander leraren zoals Alain Floquet, Alain Roinel, Edgar Kruijning die ik dan ook bezoek om mijn eigen vaardigheden verder te ontwikkelen. Er is niet 1 manier van een techniek… er zijn meerdere manieren. En zodra je er meerdere beheerst, ben je flexibeler in je verdediging. Niet iedere mens is hetzelfde, waarom zou je een techniek dan wel op dezelfde manier moeten uitvoeren?
De stages die ik volg zijn dan ook hopelijk een handvat voor mijn leerlingen, die uiteindelijk zelf kunnen kiezen welk handvat het best bij hun past.